Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ewood Park
Rovers bogen achterstand om
Luc Goderis

West Ham kwam op slag van rust zeer gevleid op voorsprong maar in de tweede helft sloeg Blackburn terug.  Met twee doelpunten van Dickov en ééntje van Kuqi hielden de Rovers de drie punten thuis.  Het doelpunt van Harewood veranderde daar niets meer aan.

Blackburn had sinds het doelpunt van Craig Bellamy tegen Charlton, op 5 november, niet meer gescoord in de Premier League maar het zag er van meet af aan naar uit dat de Rovers daar zaternamiddag vlug verandering zouden inbrengen.  De Hammers werden van bij het eerste fluitsignaal stevig onder druk gezet en de mannen van Alan Pardew kwamen enkele keren zeer goed weg.  Brett Emerton, Paul Dickov en Steven Reid hadden allen het openingsdoelpunt aan de voet maar verkwanselden de open kansen.  Robbie Savage krulde nog een vrije trap op de dwarsligger en zoals het dan zo vaak gebeurt viel het doelpunt plots aan de andere kant.  Diep in de toegevoegde tijd van de eerste helft sneed Marlon Harewood door het centrum en bediende op de rand van het strafschopgebied Bobby Zamora.  Zamora aarzelde niet en plaatste de bal beheerst voorbij de uitgekomen Brad Friedel.  0-1.

Na de herneming zette Dickov op twee minuten tijd de wedstrijd op zijn kop.  Hij strafte eerst vanop de stip een handspel van Repka af en amper één minuut later schoot hij de thuisploeg op voorsprong.  Ex-Rover Christian Dailly kon Morten Gamst Pedersen's cross niet ontzetten en de Schotse aanvaller prikte binnen.  2-1.
Zowel Dickov als Savage hadden de score verder moeten uitdiepen maar de bezoekende goalie ranselde alles uit zijn doel.  De tweede helft kreeg een nieuwe wending toen Yossi Benayoun Zamora de diepte instuurde.  De doelpuntenmaker werd aangever en Harewood werkte af.
Een kwartier voor tijd bezorgde invaller Shefki Kuqi de Rovers opnieuw de voorsprong.  Hij verschalkte de West Ham-verdediging en schoot via onderkant lat de eindstand binnen.  3-2.