Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Anfield Road
Liverpool wint voor de zevende keer op rij
Dirk Pieters

Liverpool kon voor de zevende keer op rij zijn wedstrijd in de Premier League winnen. ‘The Reds’ wonnen hun wedstrijd tegen Middlesbrough met 2-0. Het is al van de tiende speeldag geleden dat Liverpool nog een doelpunt te slikken kreeg. Liverpool blijft door deze overwinning in het spoor van Machester United en Chelsea.

De eerste drie kansen van de wedstrijd kwamen er al in de eerste vijf minuten. Drie keer was het Steven Gerrard die kon afdrukken, maar een doelpunt viel er niet. Ook Peter Crouch kreeg een kopkans, maar doelman Schwarzer stond op de juiste plaats. De eerste kans voor de bezoekers kwam er na een kwartier spelen, maar de poging van Fabio Rochemback ging ver naast. Fernando Morientes was dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal was te zwak om de Middlesbrough-doelman te verrassen. Liverpool bleef de betere ploeg, maar Middlesbrough kwam er met momenten gevaarlijk uit. Junior Doriva en Gareth Southgate kregen nog een kans, maar Jose Reina was alert. De laatste dreiging in de eerste helft was van Mohamed Sissoko, maar zijn kopbal werd gestopt door Schwarzer. Beide ploegen mochten gaan rusten met een scoreloos gelijkspel.

Vlak na de pauze kreeg Mark Viduka een goede mogelijkheid, maar de Liverpool-doelman had een goede reflex in huis en kon ze de openingstreffer vermijden. De kansen werden schaarser, maar een kopbal van Morientes verdiende beter. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan en Middlesbrough geloofde nog in een stunt. Met nog twintig minuten te spelen kreeg Liverpool wat het verdiende. Morientes trapte een voorzet van Luis Garcia voorbij doelman Schwarzer. De Middlesbrough-trainer reaeerde meteen en haalde James Morrison naar de kant, zijn vervanger was Jimmy Floyd Hasselbaink. Amper drie minuten na de wissel kreeg Middlesbrough een tweede doelpunt om de oren. Het schot van Morientes was onhoudbaar voor doelman Schawarzer. De thuisploeg speelde de wedstrijd rustig uit en won verdiend met 2-0.  [AN]