Speeldag: Speeldag 16
Stadion: White Hart Lane
Tottenham rukt op
Philippe Crols

Tottenham Hotspur lijkt dit seizoen weer eens bovenaan te gaan meespelen. De club lijkt de drukke kerst-en nieuwjaarsperiode goed in te gaan. Er werd maandagavond thuis gewonnen van Portsmouth. Pas laat in de wedstrijd kon de thuisploeg afstand nemen en het won met 3-1.

Voor beide ploegen stond er behoorlijk wat op het spel. Thuisploeg Tottenham kon vierde worden en bovendien tot op slechts één punt naderen van Manchester United en Arsenal. Portmouth van zijn kant deed er goed aan om punten te pakken in Londen, want anders dreigde de kloof met een veilige plaats in de competitie wel eens aanzienlijk te worden. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook enkele kansen. Het goede spel van de Londenaars werd niet beloond en het was in tegendeel Portsmouth dat de score wist te openen. Dat gebeurde halverwege de eerste helft. Lomano Tresor Lua Lua waagde zijn kans met een volley en het resultaat was een mooi doelpunt en dus de 0-1-voorsprong voor de bezoekers. Die 0-1 was ook de verrassende ruststand en er leek dus sprake van een Harry Redknapp-effect. Hij zat voor het eerst sinds ruim een jaar weer op de bank van Portsmouth.

De bezoekers waren echter nog niet thuis en kregen het in het begin van de tweede helft heel moeilijk. Ook nu werden de kansen aanvankelijk echter niet benut door de thuisploeg. Dat gebeurde wel halverwege de tweede helft. Leldley King kopte op hoekschop de gelijkmaker tegen de touwen. Erop en erover dacht iedereen, maar het duurde toch eventjes voordat de winnende treffer een feit was. Vijf minuten voor tijd maakte Portsmouth-speler Lucas O'Neill hands in het zestienmetergebied en dus ging de bal op de stip. Mido had geen genade met de bezoekers en trapte de 2-1 op het bord. Na een individuele actie in de slotminuten zorgde Jermaine Defoe nog voor de 3-1-eindstand.

Tottenham doet dus een goede zaak en staat zoals gezegd vierde op één punt van Manchester United en Arsenal. Die twee ploegen hebben echter nog wel een match minder gespeeld. Voor Portsmouth ziet het er alsmaar minder goed uit. De club van Redknapp telt na zestien speeldagen amper tien punten en het houdt voorlopig enkel Sunderland achter zich. West Brom en Fulham (nummer 16 en 17) staan op een veilige plaats en hebben al zes punten meer dan Portsmouth.