whuWest Ham Utd
1-0
1-1
1-2
60' Marlon Harewood (pen)
Datum: 14/01/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Villa Park
West Ham knokt terug en wint van Villa
Philippe Crols

West Ham blijft probleemloos meedraaien in de middenmoot van de Engelse Premier League. Zaterdag kwamen de Hammers terug van een 1-0-achterstand en wonnen nog met 1-2 van Aston Villa.

West Ham begon met een teleurstellend rapport van 0 op 9 aan de wedstrijd. Toch hadden de bezoekers al na enkele minuten op voorsprong moeten staan. Tomas Repka dropte de bal in de rechthoek van de thuisploeg en niemand kon echt een goede doelpoging ondernemen. Aan de tweede paal was Matthew Etherington te verrast om de score te openen. Aan de overkant wist Milan Baros eens te dreigen, maar zijn inzet zorgde nu niet meteen voor veel problemen. Iets voor het halfuur kwam de thuisploeg dan op voorsprong. Samuel zette voor en Lee Hendrie kopte binnen, 1-0. West Ham lag zeker niet onder maar Aston Villa bleef wel gevaarlijker. Zo was er net voor rust weer een grote kans voor de thuisploeg. Baros kwam net te laat op een hele goede voorzet van Delaney. Villa ging zo met een 1-0-voorsprong de rust in.

De bezoekers grepen de thuisploeg meteen bij de keel bij aanvang van de tweede helft. Konchesky schilderde een vrijschop op het hoofd van Zamora en het resultaat was de gelijkmaker. Wat later had Villa echter weer op voorsprong kunnen staan. De omhaal van Hendrie werd door Roy Carroll echter uitstekend gered. Toch werd West Ham de betere ploeg. Newton was net niet succesvol genoeg nadat Harewood hem had diepgestuurd. Op het uur kwam West Ham wel op voorsprong. De scheidsrechter oordeelde dat het schot van Mullins door de arm van Delany werd tegengehouden. De bal ging op de stip en Harewood had geen genade, 1-2. Villa had nog kansen om de gelijkmaker te scoren, maar het schot van Baros raakte niet voorbij Carroll en Mellberg kopte in de slotfase nog over. Het bleef 1-2.

West Ham komt zo weer de linkerkolom binnengeslopen. Het staat nu tiende met 29 punten na 22 wedstrijden. Aston Villa blijft ondertussen verder knoeien onderaan het klassement. Villa staat pas vijftiende met 25 punten.