Speeldag: Speeldag 22
Stadion: JJB Stadium
Wigan verliest van staartploeg
Philippe Crols

Wigan heeft zondagmiddag een vrij verrassende nederlaag geleden. Op eigen veld ging het mis tegen degradatiekandidaat West Brom. Het werd 0-1 ondanks het feit dat de bezoekers meer dan een helft lang met een man minder speelden.

De eerste kans uit de wedstrijd was voor de bezoekers. De volley van Steve Watson ging recht op doelman Pollit af en die had daar al bij al nog weinig problemen mee. Aan de overkant noteerden we enkele kansjes voor Paul Scharner, Jason Roberts and Graham Kavanagh. Doelpunten kwamen er echter niet uit voort. Iets over het halfuur kwamen de bezoekers dan zeer dicht bij een doelpunt. Kevin Campbell stelde Pollit op de proef en die wist met een uitstekende redding te antwoorden. Net voor rust moest West Brom verder met tien mensen nadat Moore zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Rusten deden beide ploegen wel met 0-0.

Tien minuten na rust klommen de bezoekers op voorsprong. Ronnie Wallwork speelde in op Martin Albrechtsen en die schoof de bal onder Pollit in doel, 0-1. Vanaf dan schoot Wigan eindelijk wakker. Dat resulteerde bijna onmiddellijk in de gelijkmaker van McCulloch. Zijn inzet spatte echter uiteen op de dwarsligger. In de slotminuten ontpopte West Brom-doelman Kuszczak zich tot man van de match. Eerst had hij een goede redding in huis op een vrijschop van Kavanagh en in de laatste minuut wist hij op mirakeleuze wijze de inzet van Roberts uit zijn doel te houden. Tussendoor had ook Pascal Chimbonda twee goede kopkansen gekregen, maar het bleef bij die 0-1.

Wigan moet dankzij deze nederlaag de top-5 een beetje laten gaan. Nummer vijf Arsenal heeft nu een wedstrijd minder gespeeld en drie punten meer. West Brom deed uiteraard een schitterende zaak. Het haalt op plaats vijftien Middlesbrough bij en heeft nu vijf punten meer dan de nummer zeventien Portsmouth.