Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadium of Light
Chelsea wint nipt bij rode lantaarn

Chelsea heeft een nipte overwinning behaald op het veld van Sunderland. De thuisploeg kwam wel 1-0 voor via Lawrence, maar nog voor de pauze maakte Crespo gelijk. Halfweg de tweede helft zorgde Robben, die meteen daarna rood kreeg, voor het winnende doelpunt.

Chelsea, de fiere leider, ging op bezoek bij het nummer laatst Sunderland. Zij telden na twintig matchen amper zes puntjes. In het begin van de match was er echter nauwelijks een verschil in klasse merkbaar. Na twaalf minuten kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Een voorzet van de bedrijvige Arca werd slecht weggewerkt door Terry tot bij Lawrence, die Cech kansloos liet. Daarna had Chelsea wel voortdurend balbezit, maar de goed georganiseerde thuisploeg gaf geen krimp. Op het halfuur was er toch een opening voor de bezoekers. Cole kreeg de bal tot bij de dodelijk efficiënte Crespo. Ook nu aarzelde de Argentijn geen seconde en schoot hij de Blues op gelijke hoogte. Helemaal aan het eind van deze periode kreeg Le Tallec nog de mogelijkheid om zijn ploeg toch op voorsprong te zetten voor de rust. Hij mocht vrijstaand inkoppen, maar hij faalde.

Na de koffie kreeg Chelsea meer ruimte van de thuisploeg, maar doelman Davis redde de meubelen op pogingen van Lampard, Del Horno en Robben. Ook de vrijstaande Crespo mocht de thuisgoalie van dichtbij onder vuur nemen, maar die schudde een schitterende reflex uit zijn mouwen. Twintig minuten voor het einde moest Davis zich toch gewonnen geven. Een schot van Robben week af op de voet van Whitehead en ging zo tegen de touwen. Een gelukkige treffer voor Chelsea, maar wel verdiend op basis van de tweede helft. Robben ging z'n goal gaan vieren met de meegereisde supporters, maar hij kreeg hiervoor prompt zijn tweede gele kaart. Chelsea moest dus nog twintig minuten met een man minder verder. Sunderland probeerde nog met de moed der wanhoop, maar het kon Chelsea niet meer bedreigen. Voor het ongenaakbare Chelsea was de tiende zege op rij een feit in de Premier League.