Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Fratton Park
Everton, Fulham en Charlton winnen
Philippe Crols

Op speeldag 22 stonden er in de Premier League acht wedstrijden op zaterdag geprogrammeerd. Van de topwedstrijden kreeg u al uitgebreide verslagen en omdat Blackburn-Bolton pas later wordt afgetrapt staan hieronder de samenvattingen van de drie overige wedstrijden.

Charlton - Birmingham  2-0

Charlton was na een goede beginperiode weer helemaal weggezakt. Zaterdag werd er nog eens gewonnen. Het fel geplaagde Birmingham was het slachtoffer van dienst. De thuisploeg kwam na een halfuur op voorsprong. Hughes was de maker van dat openingsdoelpunt. 1-0 was ook de ruststand. Na rust was het lang wachten op de beslissing. Die kwam er namelijk pas in de allerlaatste minuut. Toen legde Bent de 2-0-eindstand vast. Charlton wordt elfde, Birmingham blijft voorlaatste.

Fulham - Newcastle  1-0

Ook in Newcastle beleven ze niet bepaald het leukste seizoen aller tijden. Zaterdag werd er weer verloren. Dit keer was Fulham te goed. Fulham kreeg vooral via ex-Anderlecht-en Germinal Ekeren-speler Thomasz Radzinski de nodige mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de Poolse Canadees verprutste al zijn kansen. Dat deed Malbranque niet. Hij wist een kwartier voor tijd raak te knallen. Dat ene doelpunt was meteen ook genoeg voor de volle buit. Fulham klimt enkele plaatsen en is nu twaalfde. Het telt nu evenveel punten als Newcastle, namelijk 26.

Portsmouth - Everton  0-1

Portsmouth zal nog heel wat aankopen moeten doen wil het aan het einde van het seizoen niet degraderen. Thuis tegen Everton werd er verloren. Everton lijkt de degradatiezone definitief achter zich te laten. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel op het halfuur. Daarvoor was Osman verantwoordelijk. Ook hier volstond één doelpunt voor de drie punten. Portsmouth blijft achttiende. Everton rukt op naar een gedeelde twaalfde plaats.