Speeldag: Speeldag 22
Stadion: City of Manchester Stadium
United laat het afweten in derby
Kristof Blomme

Manchester United heeft een pijnlijke nederlaag geleden bij stadsgenoot City, 3-1. Sinclair en Vassell brachten de thuisploeg voor de pauze 2-0 voor. Na de rust kon Van Nistelrooy de spanning even terugbrengen, maar in de laatste minuut bezegelde Fowler het lot van United. Als Chelsea morgen wint bij de laatste in de stand bedraagt de kloof tussen beide ploegen al zestien punten.

Manchester United leek in goede doen, want het had elf wedstrijden na elkaar niet meer verloren. Patrice Evra maakte z'n debuut bij de Mancunians op de linksachter. Bij City stond er ook een debutant op het veld, de Spanjaard Riera. Het eerste halfuur viel er weinig te beleven. De bezoekers waren meer in balbezit, maar kansen waren er amper. Na een halfuur spelen kwam er plots een doelpunt uit de lucht vallen voor de thuisploeg. Een voorzet van Barton werd door Neville niet goed genoeg weggewerkt. Ireland kreeg de bal tot bij Sinclair, die niet aarzelde en van der Sar verschalkte. Meteen daarna kreeg Wayne Rooney een levensgrote kans op de gelijkmaker. Barton verslikte zich, waardoor de Engelse spits vrije doorgang had naar het doel van James. De goalie onderscheidde zich echter en kon de poging van Rooney pareren. Vijf minuten voor de pauze kreeg United een volgende mentale tik. Sinclair gaf de bal aan Vassell, die de bezoekende doelman het nakijken gaf. United probeerde voor de pauze nog iets terug te doen, maar twee kopballen van Ronaldo waren te zwak.

In de tweede periode probeerde United wel, maar het leidde niet tot veel kansen. Na twintig minuten leek de match volledig voorbij toen Cristiano Ronaldo een rode kaart kreeg, na een wilde tackle op Cole. Vanaf dat moment gingen de bezoekers er echter weer vol tegenaan en dat loonde. Eerst ging een schot van Rooney nog net naast. Even later zorgde Van Nistelrooy op aangeven van Giggs voor de aansluitingstreffer. Het laatste kwartier kregen beide ploegen wel wat ruimte en het was de thuisploeg die daar het meeste van profiteerde. De ingevallen Robbie Fowler legde de 3-1 eindstand vast.