livLiverpool FC
totTottenham
1-0
Datum: 14/01/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Anfield Road
Liverpool wint topper
Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool wint topper
Foto: © SC

Liverpool heeft op Anfield Road de topper tegen Tottenham gewonnen met het kleinste verschil. Op het uur zorgde Harry Kewell voor het enige doelpunt. Dankzij deze overwinning komt Liverpool op één puntje van United. Bovendien hebben de Reds nog twee wedstrijden minder gespeeld. 

Liverpool is de laatste tijd in vorm. De vorige wedstrijden behaalden de troepen van Benitez maar liefst 31/33. Hierdoor klom het naar de derde plaats in het klassement. Met een overwinning zouden de Reds opnieuw een uitstekende zaak kunnen doen. De eerste kans was voor de thuisploeg. Een voorzet van Gerrard kon door de vrijstaande Crouch ingekopt worden, maar Robinson pakte uit met een geweldige save. Ook Fernando Morientes kreeg nog een goede kans voor de pauze na een goede voorzet van Finnan. Zijn kopbal strandde echter op de lat. In de rebound kon Crouch niet goed genoeg bij de bal. 

Tottenham startte vinniger aan de tweede periode en dat zorgde meteen voor een uitstekende kans. Een voorzet van Jenas werd door Keane van dichtbij onbegrijpelijk naast geschoten. Op het uur was het raak voor de thuisploeg. Finnan bereikte Kewell, die loeihard binnenknalde. Het was voor de Australiër zijn eerste goal in 29 wedstrijden. Tottenham kon geen vuist meer maken, zeker niet toen Stalteri nog werd uitgesloten. Het bleef dus 1-0, waardoor Liverpool nu vier punten uitloopt op Tottenham. Ook ten opzichte van Tottenham hebben de Reds nog twee wedstrijden tegoed.