Speeldag: Speeldag 23
Stadion: St. Andrews Stadium
Birmingham haalt uit
Kristof Blomme

Birmingham heeft zwaar uitgehaald tegen Portsmouth, het werd 5-0. In het klassement springt Birmingham hierdoor over Portsmouth naar de achttiende plaats. Portsmouth staat voorlaatste.

Birmingham won verrassend gemakkelijk van Portsmouth. Nochtans konden de bezoekers eerst dreigen. Mwaruwari werd diep gestuurd, maar Taylor was sneller op de bal. Na amper vijf minuten was het raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Melchiot bereikte Jarosik aan de tweede paal en die knikte binnen. Even later kreeg nieuweling Sutton een goeie kans op de tweede treffer. Thuisgoalie Ashdown redde echter miraculeus. Zeven minuten voor de pauze werd het toch 2-0. Heskey devieerde de bal tot bij Pennant en die klopte Ashdown.

Tien minuten na de pauze leek de match volledig beslist. Een hoekschop van Pennant werd door Upson vrijstaand ingekopt. De bezoekers konden nog even dreigen via Mwaruwari, maar Taylor redde gevat. Forssell kwam Heskey vervangen en de Fin liet meteen van zich spreken. Hij werd in het strafschopgebied ten val gebracht en zette zelf de elfmeter om. Uiteindelijk zorgde Dunn nog voor de forfaitcijfers na een prachtige pass van Sutton.