Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Riverside Stadium
Middlesbrough in extremis de boot in
Kristof Blomme

Middlesbrough heeft op eigen veld een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen Wigan. Na de pauze kwam de thuisploeg nog terug van een 0-2 achterstand, maar in blessuretijd bezorgde nieuweling Neil Mellor Boro nog een kater van formaat.

Bij Middlesbrough begon Yakubu, die weigerde mee te spelen op de Afrika Cup, in de basis. Hasselbaink moest opnieuw vanop de bank toekijken. Middenvelder Thompson en aanvaller Mellor maakten hun debuut voor Wigan.

Middlesbrough, dat vorige week werd vernederd door Arsenal, kwam ook nu weer vlug op achterstand. Roberts wist, met de hulp van doelman Jones, te scoren. Het eerste halfuur kwam de thuisploeg niet in het stuk voor. Roberts was een gesel voor de thuisverdediging. Jones herstelde zijn foutje echter met enkele knappe reddingen. Na een halfuur spelen leek de match definitief belist. Nieuwkomer Thompson, die overkwam van Blackburn, kopte de bal tegen de netten na knap voorbereidend werk van Teale. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de pauze kwam Hasselbaink in de ploeg en hij zorgde voor meer gevaar bij de thuisploeg. Na bijna een uur spelen kopte hij een hoekschop hard binnen. Tien minuten later stond Yakubu, na een voorzet van Southgate, op de goeie plaats om Middlesbrough weer helemaal in de match te brengen. Hierdoor leek het toch nog met een puntje weg te komen, maar niets was minder waar. In de laatste minuut ontbond ook de andere nieuwkomer bij Wigan zijn duivels. Nadat Boro een hoekschop slecht wegwerkte knalde Mellor de bal in het dak van het doel binnen.

Wigan staat met een knappe zesde plaats op gelijke hoogte van Arsenal. Middlesbrough staat zeventiende en moet stilaan bang naar onder kijken.