totTottenham
astAston Villa
Datum: 21/01/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: White Hart Lane
Tottenham en Villa troosteloos gelijk
Kristof Blomme
| 0 reacties
Tottenham en Villa troosteloos gelijk
Foto: © SC

Tottenham heeft een unieke mogelijkheid laten liggen om Arsenal op zes punten te zetten. De Spurs domineerden de partij, maar doelman Sörensen leek onklopbaar vandaag. 

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van Edgar Davids, gevaarlijk was het echter niet. Even later zette Jenas zich goed door, maar Delaney ruimde op. De eerste grote kans kwam er pas na een halfuur. Tainio leek de bal over Sörensen te lobben, maar de Deen haalde de bal in laatste instantie nog uit zijn kooi. Vlak voor de pauze knalde Robbie Keane op doel, ook nu stond Sörensen paraat.

Bij Tottenham vielen Jenas en Davids uit met een blessure. Zij werden vervangen door respectievelijk Lennon en Brown. Veel viel er echter niet te beleven in de tweede periode. Pas met de inbreng van Rasiak in het laatste kwartier voor Defoe werd de thuisploeg gevaarlijk. Een goede voorzet van de Pool werd knap in één tijd overgenomen door Tainio, maar Sörensen liet zich ook nu niet verschalken. Even later vlamde ook Carrick op doel. Zijn klimmend schot werd door de bezoekende goalie van onder de lat weggeveegd. Zeven minuten voor het einde kreeg verdediger Barry nog rood bij de bezoekers. De laatste kans was voor Brown, maar andermaal redde Sörensen zijn team.