newNewcastle United
blrBlackburn
Datum: 21/01/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: St. James Park
Controversieel doelpunt volstaat voor Rovers
Luc Goderis
| 0 reacties
Controversieel doelpunt volstaat voor Rovers
Foto: © SC

Een controversieel doelpunt van Morten Gamst Pedersen volstond voor Blackburn om de volle buit te pakken bij Newcastle.  

Sinds het vertrek van Rovers' ex-manager Graeme Souness naar de Magpies mag Newcastle zich steevast aan een "warm" onthaal verwachten in Ewood maar vanmiddag trokken de blauw-witten met het mes tussen de tanden op bezoek naar St. James' Park.

Paul Dickov had al heel vroeg in de wedstrijd het openingsdoelpunt aan de voet maar een super-save van ex-Rover Shay Given voorkwam de voorsprong.  Aan de andere kant waren er halve kansjes voor Alan Shearer, Albert Luque en Lee Bowyer maar heel veel gevaar ging er nooit van uit.

Robbie Savage en Kerimouglu Tugay domineerden voor Blackburn tijdens de eerste helft wel het middenveld en de wedstrijd.  Het was echter Shearer die met de rust in zicht de beste kans kreeg maar hij besloot onbesuisd naast.  De Newcastle-kapitein is nog maar één doelpunt verwijderd van het absolute clubrecord en was er op verlekkerd om dit tegen zijn ex-club te scoren.

Tijdens de tweede helft gingen de bezoekers steeds hoger voetballen en de thuisdefensie had meer dan de handen vol aan de vinnige Rovers-aanvallen.  Het duurde wel tot een kwartier voor affluiten vooraleer Given geklopt was.  Lucas Neill zette voor en Shefki Kuqi devieerde de bal op het hoofd, of was het toch op de arm, van Morten Gamst Pedersen die scoorde.

Newcastle maakte nog aanspraak op een puntje maar Bowyer en Shearer stuitten telkens op doelman Brad Friedel.  Al bij al een verdiende zege voor de mannen van Mark Hughes die zich na een slechte seizoenstart stilaan in het zicht van de Europese plaatsen hijsen.
Newcastle staat pas veertiende en mag Europees voetbal bijna vergeten.  Voor Souness lijkt het stilaan vijf voor twaalf te worden.