eveEverton
arsArsenal
1-0
Datum: 21/01/2006 13:45
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Goodison Park
Toffees smeren Gunners nederlaag aan
Laurent Bouwen
| 0 reacties
Toffees smeren Gunners nederlaag aan
Foto: © SC

De eerste wedstrijd van de 23ste speeldag in de Premier League zorgde meteen voor een verrassing. Arsenal leed een 1-0 nederlaag op het veld van Everton.

Vorige week nog verpulverde Arsenal Middlesbrough met 7-0 maar zoals zo vaak dit seizoen slaagden Henry en co er niet in om eenzelfde prestatie te leveren buitenshuis. Everton daarentegen vocht voor wat het waard was en pakte zo drie broodnodige punten.

Reeds na negen minuten had de 1-0 op het bord moeten staan. Everton spits Beattie wachtte te lang om te schieten, nadat hij was vrijgespeeld in de 16-meter. Arsenal stand-in verdediger Gilbert bewees het vertrouwen waardig te zijn en pakte uit met een fantastische tackle en voorkwam zo een zekere goal.

De Gunners reageerden onmiddellijk met alweer een hoofdrol voor Gilbert. De jonge verdediger stormde vooruit over de rechterflank, leverde een perfecte voorzet af voor Ljungberg, die snoeihard richting goal trapte. Everton goallie Nigel Martyn moest alles uit de kast halen om het schot, dat nog afweek op teammaat Tony Hibbert, tegen de paal te duwen. Fabregas was goed gevolgd hij knalde zijn rebound echter naast.

Eén minuut later stond de 1-0 op het bord. Everton middenvelder Cahill dropte een hoge bal in de grote rechthoek, Arsenal verdediger Senderos liet zich te gemakkelijk van de bal zetten door Beattie, die vervolgens rustig de bal naast Lehman schoof.

Arsenal reageerde via kapitein Henry die een sublieme pass verstuurde naar Fabregas maar deze knalde wederom onbesuisd over.

Na 25 minuten had Beattie de match zo goed als kunnen beslissen. De spits ging te slordig om met de bal en schoot over nadat hij een cadeautje had gekregen van Fabregas, die te zwak terugspeelde op Lehman.

Everton leek tevreden met de 1-0 en liet Arsenal komen. De Toffees bleven echter levensgevaarlijk op de counter en in de blessuretijd werd een doelpunt van Beattie nog afgekeurd voor buitenspel.

De Gunners kwamen scherper uit de kleedkamer met Henry die het voortouw nam. Ondanks alle pogingen van onder andere Henry en Reyes bleef de 1-0 op het bord. Beattie pakte een gele kaart in de 47ste minuut. Hierdoor sloeg de vlam in de pan en werd de wedstrijd wat bitsiger.

Opnieuw Beattie en wat later ook Cahill kwamen nog het dichts bij een goal maar Campbell stond op de juiste plaats om de bal van de lijn te keren en de kopbal van Cahill ging centimeters naast.

Wenger probeerde het tij nog te keren door Gilbert te vervangen door middenvelder Hleb, tevergeefs echter. Everton speelde de bal rustig rond en frustreerde daarmee de tegenpartij. Voor Arsenal pakte Gilberto  geel, bij Everton kregen Nuno Valente  en Cahill nog van scheidsrechter Wiley nog een geel karton. 

De malaise van Arsenal hield niet op en in de 92ste minuut kreeg Fabregas nog rood nadat hij met een woeste tackle Cahill onder de grasmat had gestoken. In het daaropvolgende tumult kregen ook Hibbert en Reyes nog een gele kaart aangesmeerd.