Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea wint niet
Yves Dekoning

Chelsea heeft voor het eerst dit seizoen op Stamford Bridge punten verloren. In de derby tegen Charlton speelde de autoritaire leider 1-1 gelijk. De debuterende Marcus Bent werkte de Blues' voorsprong weg.

Op 6 november 2005 had Chelsea op Old Trafford met 1-0 verloren van Manchester United. Daarna volgden tien overwinningen op rij. De Blues ontsnapten meermaals door de winnende treffer in de slotfase te scoren, maar tegen Charlton kwam dat er niet van. De Londense wipten eerder dit seizoen Chelsea ook al uit de Carling Cup na strafschoppen. Ook toen stond het na 90 minuten spelen 1-1.

In de openingsfase kon alleen Chelsea voor enige dreiging zorgen. De thuisploeg kwam na 18 minuten spelen dan ook verdiend op voorsprong. De kopbal van Hernan Crespo werd gered door doelman Thomas Myhre, maar Eidur Gudjohnsen werkte de rebound tegen de netten. Tot zover de eerste helft, de thuisploeg verzaakte om Charlton bij de keel te grijpen, en zou daar na rust spijt van krijgen.

De koffie had de bezoekers duidelijk goed gedaan. De Addicks kwamen stomend uit de kleedkamers en Bryan Hughes zette Petr Cech meteen aan het werk. Chelsea sloeg de waarschuwing in de wind en op het uur stond de 1-1 op de bordjes. Invaller Marcus Bent kopte een voorzet van Darren Ambrose mooi binnen. Jose Mourinho stuurde Shaun Wright-Phillips en Maniche de weide in, maar Charlton hield vlot stand. Beide teams zochten naar de zege, en creëerden nog enkele kansen, maar uiteindelijk was een gelijkspel het logische resultaat. Ricardo Carvalho mocht tien minuten voor tijd de douches opzoeken na een tweede gele kaart.

Chelsea: P Cech, W Gallas, A Ricardo Carvalho, J Terry, A Del Horno (79 C Cole) , C Makelele (63 S Wright-Phillips) , J Cole, F Lampard, E Gudjohnsen, D Duff (63 N Maniche) , H Crespo.

Charlton: T Myhre, L Young, J Fortune, H Hreidarsson, C Powell, D Rommedahl (40 M Bent) , M Holland, R Kishishev, B Hughes, D Ambrose (90 S Bartlett) , D Bent.