Speeldag: Speeldag 3
Stadion: St. Andrews Stadium
Viduka keelt Birmingham
Tom Ceusters

Birmingham kreeg vanavond Middlesbrough over de vloer. Beide teams haalden slechts één punt uit de eerste twee wedstrijden, drie extra punten zouden dus meer dan welkom zijn om niet van een gemiste competitiestart te moeten spreken. Opvallend: Middlesbrough kon nog geen enkele keer scoren dit seizoen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Nicky Butt zag zijn kopbal gekeerd door doelman Schwarzer. Middlesbrough nam echter onmiddellijk het initiatief over: eerst trapte Hasselbaink net naast, even later duwde Mark Viduka een voorzet van Morrison wel tegen de netten. 0-1 dus, en enkele minuten later werd het bijna 0-2: Viduka werd neergelegd in de 16, maar kreeg vreemd genoeg geen penalty. Uitstel, maar geen afstel, want vlak voor rust had opnieuw Viduka geen scheidsrechter nodig: de Australiër krulde z'n tweede doelpunt van de avond heerlijk voorbij thuisdoelman Taylor.

Birmingham-manager Steve Bruce voerde twee vervangingen door tijdens de pauze, maar veel effect sorteerde dat niet. De pogingen van de Blues om een deftige aanval op poten te zetten liepen steevast verkeerd af, en de bezoekers hadden weinig moeite om hun voorsprong te verdedigen. Twintig minuten voor tijd maakte Boro het zelfs helemaal af: Queudrue glipte door de thuisverdediging en scoorde simpel de 0-3.

Birmingham trok nog massaal ten aanval in de slotfase: Nicky Butt kopte net over, een vrije trap van Pennant spatte uiteen op de paal, en in blessuretijd werd een schot van Izzet op de lijn gekeerd.

Een uitstekende Viduka bezorgde Middlesbrough drie welgekomen punten. De thuisploeg dwong over de hele wedstrijd bijna dubbel zoveel kansen af als Boro, maar scoren lukte niet, en Birmingham blijft zo achter met een povere nul op negen.

Birmingham: M Taylor, M Melchiot, K Cunningham, M Upson, S Lazaridis, J Pennant, N Butt, O Tebily (45 M Forssell) , S Clemence (45 M Izzet) , J Jarosik, W Pandiani (68 J Gray)

Middlesbrough: M Schwarzer, M Reiziger, U Ehiogu, G Southgate, F Queudrue, J Morrison (89 M Bates) , R Parlour, G Boateng, S Downing, J Hasselbaink (74 M Maccarone) , M Viduka (78 J Job)

Scheidsrechter: P Dowd

Doelpunten: 14' Viduka (0-1), 45' Viduka (0-2), 71' Quedrue (0-3)