Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Ewood Park
Tottenham is leider af
Philippe Crols

Tottenham is zijn maximum kwijt. Het speelde vandaag niet goed en het gevolg was een 0-0 gelijkspel. Blackburn zit op zijn beurt dan weer na 3 speeldagen aan een degelijke 4 op 9.

In Blackburn-Tottenham viel er aanvankelijk niet veel te beleven. Een vrijschop van Morten Pedersen na tien minuten zorgde voor het eerste gevaar van de thuisploeg. De poging van de aanvaller ging evenwel naast. Na twintig minuten was het opnieuw de thuisploeg die voor gevaar zorgde. Steven Reid zag zijn volley naast vliegen. Na 26 minuten moest ook Blackburn-doelman Brad Friedel eens ingrijpen. Hij deed dat perfect op een schot van Andy Reid. Niet veel later was er weer een mogelijkheid voor de thuisploeg. Shefki Kuqi gleed een voorzet vanop links net naast het doel van Paul Robinson. Dat was meteen ook het laatste gevaar van een matige eerste helft waarin de thuisploeg wel domineerde zonder echt grote kansen bijeen te voetballen. Ruststand 0-0.

Na tien minuten spelen in de tweede helft was de thuisploeg dicht bij een verdiende voorsprong. Pedersen trapte een voorzet richting Kuqi die van dichtbij op Robinson kopte. Dat was -en u gelooft het of niet- het enige gevaar uit de tweede helft. Een kwartier voor tijd kreeg Blackburn-speler Lucas Neill nog wel zijn tweede gele en dus rode kaart. Daardoor mocht ex-Genkenaar Aaron Mokoena nog een kwartier meedoen, want hij mocht net na dat voorval de verdediging van de thuisploeg komen versterken. Ook met een man meer kreeg een ontzettend zwak Tottenham niets meer klaar en dus bleef het bij een 0-0 waardoor Tottenham niet langer leider is in de Premier League