Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Old Trafford
Man United wint makkelijk van Wigan
Dirk Pieters

Manchester United kon eindelijk nog eens winnen. De club staat opnieuw tweede na een 4-0 overwinning tegen de sensatie van het seizoensbegin, Wigan Athletic. De nummer één in de Premier League Chelsea staat nog steeds negen punten voor op Man U.

Het was duidelijk dat Manchester iets had recht te zetten na de uitschakeling in Europa en de povere 1-1 tegen Everton. De thuisploeg kwam al vrij vroeg op voorsprong toen Rio Ferdinand een hoekschop kon binnenkoppen. Voor Ferdinand een mooie beloning voor zijn 140e wedstrijd voor de club. Iets over het halfuur zorgde aanvaller Wayne Rooney voor de 2-0. De Engelse international kon scoren na een knappe beweging. Rooney kreeg nog enkele mooie kansen, maar het bleef 2-0 aan de rust.

Na rust bleef Manchester de betere ploeg. Toch was de eerste kans voor Alan Mahon, maar Edwin van der Sar was alert. In de 50e minuut schoot Rooney nog tegen de dwarsligger vanop twee meter voor het doel. Vlak na die unieke kans kon Rooney toch zijn achtste van het seizoen maken. De jonge aanvaller stiftte de bal mooi over de bezoekende doelman. Ook Ruud Van Nistelrooy kwam nog op het scoringslijstje. De Nederlander scoorde van op de stip de 4-0 nadat hij foutief werd gestopt in de rechthoek.  Wigan deed aardig mee, maar moest zijn meedere herkennen in Manchester United.   [AN]