Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Goodison Park
West Ham stopt Everton af
Yves Dekoning

De opmars van Everton is gestuit door West Ham. De Hammers gingen op Goodison Park winnen met 1-2. Het is amper de tweede nederlaag in acht duels voor de Toffees.

Na negen minuten spelen kwam Everton al verdiend op voorsprong via James Beattie. Hij werkte een voorzet van James McFadden voorbij Roy Carrol. Tien minuten later stond het na een domme owngoal alweer 1-1. Een ongevaarlijke voorzet van Thomas Repka hobbelde voorbij een horde spelers, tot David Weir er zijn voet tegen zette. De aanvoerder van Everton, devieerde zo de bal in het eigen doel. In een aantrekkelijke eerste helft vond Beattie nogmaals de weg naar de netten, maar zijn poging werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust namen de bezoekers het commando over. Vooral Marlon Harewood was enorm gevaarlijk, maar Richard Wright hield Everton recht. In de 67ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven. Een schot van Matthew Etherington kon hij nog pareren, maar Bobby Zamora tikte de rebound binnen. Op basis van de tweede helft, won West Ham verdiend.

Everton: Wright, Hibbert (Arteta 61), Yobo, Weir, Nuno Valente, Osman, Neville, Davies, Kilbane (Ferguson 68), Beattie, McFadden (Bent 20).

West Ham: Carroll, Repka, Ferdinand, Collins, Konchesky, Benayoun, Fletcher, Mullins, Etherington (Dailly 86), Harewood, Zamora (Newton 86).