Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea scoort vier maal
Philippe Crols

Chelsea heeft vandaag zijn derde zege op rij behaald.Tegenstander WBA, dat toch 4 op 6 had behaald, was toch een maatje te klein voor de Londenaars en verloor met 4-0.

Chelsea speelde ook tegen WBA zoals we de ploeg van José Mourinho kennen. Wachten op dat ene moment en ondertussen rustig de bal monopoliseren. Aan kansen moet je je dan niet meteen verwachten. Dat was ook nu weer het geval. Pas na twintig minuten was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Linksachter Asier Del Horno bracht de bal voor en Didier Drogba kopte de voorzet net naast. Diezelfde Drogba lag een paar minuten later wel aan de basis van het eerste Chelsea-doelpunt. Hij speelde Frank Lampard aan en die trapte de bal met rechts in de linkerbenedenhoek voorbij Chris Kirkland, 1-0. Na een halfuur verstuurde doelpuntenmaker Lampard, die eindelijk weer op z'n oude niveau speelde, een voorzet richting William Gallas. Die kon koppen maar de bezoekende doelman bracht redding. Na die kans viel er eigenlijk niet meer veel te noteren. Twee minuten voor rust was er toch nog opwinding. Shaun Wright-Philips speelde Joe Cole vrij. Die trapte van net buiten de zestien de bal in de rechterbenedenhoek, 2-0 en de wedstrijd lag in een beslissende plooi. Die 2-0 was tevens de ruststand.

Het eerste gevaar uit de tweede helft kwam van de voet van Joe Cole. De man van het tweede Chelsea-doelpunt zag zijn schot naast gaan. West Brom was net als in de eerste helft onmachtig. Chelsea speelde op balbezit zonder echt grote kansen af te dwingen. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam er wel zo'n grote kans. Drogba kon in de kleine rechthoek koppen, maar vond een schitterende Chris Kirkland op zijn weg. Een paar minuten later was het wel raak voor de Ivoriaan. Hij kon van binnen de kleine rechthoek dit keer wel raak treffen en de wedstrijd definitief beslissen. Tien minuten voor tijd dikte Frank Lampard de score nog verder aan. Hij trapte de 4-0 op aangeven van de ingevallen Arjen Robben voorbij Kirkland in doel. 4-0 was ook de eindstand en dus behouden de Londenaars ook na drie speeldagen het maximum van de punten. WBA mag met 4 op 9 ook niet echt mopperen voor een ploeg die zich vorig seizoen pas op de laatste speeldag wist te verzekeren van het behoud.