Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Highbury
Invallers maken het verschil bij Arsenal
Dirk Pieters

Arsenal is erin geslaagd om thuis afstand te nemen van West Bromwich. De thuisploeg won op Highbury met 3-1 van West Brom. Hleb zorgde vlak voor rust voor de openingstreffer. Na rust ging West Brom op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er twintig minuten voor tijd ook. Vijf minuten na de gelijkmaker zorgde Pires al snel voor 2-1. In de allerlaatste minuut was het Bergkamp die de 3-1 eindcijfers op het bord trapte. In de stand blijft Tottenham, dat met 0-1 won van Everton vier punten voor op de Gunners.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Mathieu Flamini, maar West Brom-doelman Tomasz Kuszczak stond op de juiste plaats. De bezoekers reageerden meteen met een schot van Quashie maar zijn schot ging naast het doel. Rond het half uur kwam Arsenal meer opzetten en dat zorgde voor paniek in het bezoekende kamp. West Brom kwam er gelukkig met de schrik van af. De 0-0 ruststand kwam steeds dichterbij, maar Aleksander Hleb dacht daar anders over. Hij schoot de bal van in de zestien meter tegen de netten. Arsenal nog voor de pauze op voorsprong.

In de tweede helft begon Arsenal gretig en kreeg het al na enkele minuten een enorme kans. Thierry Henry sprong hoger dan zijn bewaker, maar kopte in de handen van Kuszczak. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan met kansen aan beide zijden. Met nog twintig minuten te gaan kreeg Arsenal een serieuze klap. Eerst moest Robin van Persie geblesseerd het veld verlaten en één minuut later was er de gelijkmaker. Nigel Quashie schoot de bal in de rechterbenedenhoek. De supporters van West Brom konden niet lang genieten van het doelpunt want enkele tellen later stond Arsenal opnieuw op voorsprong. De ingevallen Robert Pires zorgde op aangeven van Dennis Bergkamp voor de 2-1. In de slotfase diepte diezelfde Bergkamp de score nog uit en zo won Arsenal verdiend met 3-1 van West Bromwich. [AN]