Stadion: Old Trafford
Rode lantaarn beslist titelstrijd
Yves Dekoning

Manchester United -  Sunderland 0-0

De strijd lijkt gestreden in de Premier League. Rode lantaarn Sunderland heeft op Old Trafford Man Utd op 0-0 gehouden. Hierdoor mogen de Red Devils de titel helemaal uit hun hoofd zetten. De Black Cats moesten alle resterende wedstrijden winnen om nog een waterkansje te hebben op redding.

Sunderland vloog er vanaf de aftrap vol overgave in. De bezoekers durfden met aanvallend voetbal voor de dag komen en bezorgden Manchester United een lastige eerste helft. De Black Cats domineerden het middenveld en zetten Edwin van der Sar veelvuldig aan het werk. Liam Lawrence en Jon Stead konden de kansen niet verzilveren. Vlak voor rust kwam United dan toch opzetten en Ji-Sung Park en Wayne Rooney konden voor dreiging zorgen. Bij balverlies van die laatste counterde Sunderland wel gevaarlijk. De voorzet van Justin Hoyte verschalkte van der Sar, maar Stead kreeg de bal niet tegen de netten.

Na rust verwachtten de fans een meer geïnspireerd Man Utd, maar het was een kwartier wachten op de eerste kans. Ruud Van Nistelrooy slaagde er niet in een voorzet van Gary Neville in doel te werken. De thuisploeg kreeg toch meer greep op de wedstrijd, maar bezoekende doelman Kelvin Davis was in zijn dagje. Hij weerde pogingen van Cristiano Ronaldo en Van Nistelrooy. In de slotfase zochten de Mancunians nog wanhopig naar de winnende goal en van der Sar kwam zelfs vrije trappen nemen aan de middenlijn. Sunderland hield stand en sleepte een verdiend punt uit de brand.

Als Chelsea in Bolton kan winnen, komen de Blues negen punten voor met nog vier wedstrijden te spelen. De titel lijkt dus zo goed als binnen. Voor Sunderland is het wachten op het einde. De Black Cats verzamelden tot op heden amper twaalf puntjes. [TH]

Man Utd: E Van der Sar, G Neville, R Ferdinand, W Brown, P Evra (67 M Silvestre) , C Ronaldo, J O'Shea (67 O Solskjaer) , R Giggs, J Park, W Rooney, R van Nistelrooy.

Sunderland: K Davis, J Hoyte, D Collins, G Breen (63 S Caldwell) , G McCartney, L Lawrence, G Leadbitter (74 T Miller) , D Whitehead, D Murphy, J Stead (80 A Le Tallec) , C Brown.