Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Villa Park
Aston Villa wint en laat Birmingham achter
Dirk Pieters

Birmingham geraakt maar niet weg van de zeventiende plaats in de Engelse Premier League. Zondagmiddag verloor het met 3-1 op het veld van stadsrivaal Aston Villa. De thuisploeg komt door deze overwinning al wat meer onder de mensen. Villa kwam al snel op voorsprong, maar nog voor het halfuur stonden de bordjes alweer in evenwicht. Na de rust nam de thuisploeg alle twijfels weg dankzij doelpunten van Cahill en Baros. Eindstand 3-1.

De eerste echte kans was al meteen raak voor Villa. Na amper negen minuten trapte Milan Baros, op aangeven van Aaron Hughes, raak. Vijf minuten later kende Birmingham nog meer pech. Aanvaller David Dunn moest met een blessure het veld verlaten, in zijn plaats kwam Mikael Forsell. Maar ook aan de overkant liet de eerste wissel niet lang op zich wachten. Steven Davis kon niet meer verder en Craig Gardner nam zijn plaats in. Er waren niet enkel wissels, want iets voor het half uur bracht Birmingham de stand opnieuw in evenwicht. Chris Sutton schoot de bezoekers terug in de wedstrijd. In het laatste kwartier van de eerste helft kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden, maar de 1-1 stand bleef op het bord staan.

In de tweede helft ging Aston Villa nadrukkelijker op zoek naar de drie punten. Eerst kregen James Milner en Milan Baros de bal niet tegen de netten, maar even later was het wel prijs. Gary Cahill schoot de bal mooi in doel. Birmingham kon dit niet laten gebeuren en stak een tandje bij. Kansen kregen de bezoekers genoeg, maar de afwerking liet steeds te wensen over. Met nog tien minuten te spelen was het helemaal over voor de bezoekers. Milan Baros bracht de score op 3-1 met zijn tweede van de namiddag. In de laatste vijf minuten moest Graham Poll nog vier gele kaarten trekken, maar dat veranderde niets meer aan de score. [AN]