blrBlackburn
livLiverpool FC
0-1
Datum: 16/04/2006 15:30
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Ewood Park
Fowler schenkt Liverpool de drie punten
Dirk Pieters
| 0 reacties
Fowler schenkt Liverpool de drie punten
Foto: © SC

Liverpool deed zondagmiddag een uitstekende zaak met het oog op de Champions League-plaatsen. Met een 0-1 zege bij Blackburn Rovers is Liverpool zeker van Champions League - deelname. Robbie Fowler zorgde met de enige treffer van de wedstrijd voor de drie punten. 

Het waren de bezoekers die het best aan de partij begonnen en al snel enkele kansen kregen. Toch was het wachten tot het half uur alvorens The Reds konden scoren. Uit een voorzet van Djibril Cissé, die buitenspel stond, wist Fowler van dichtbij raak te schieten. Even later kreeg Cissé de kans voor de 0-2, maar zijn poging ging tegen de dwarsligger. Liverpool had na het openingsdoelpunt de wedstrijd volledig in handen en mocht dan ook gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

In het tweede helft ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Blackburn kreeg verschillende kansen via Craig Bellamy maar Liverpool-doelman José Reina was steeds attent. De ploeg van Benítez hield het hoofd koel en ging uiteindelijk met de drie punten huiswaarts. [AN]