Stadion: St. James Park
Newcastle en Fullham winnen thuis
Dirk Pieters

Fulham – Charlton 2 – 1

Fulham is er in geslaagd in het eigen Craven Cottage met 2-1 te winnen van Charlton. Luis Boa Morte opende na het kwartier de score. Hij trapte een vrije trap voorbij de aarzelende Charlton-doelman Myhre. Amper tien minuten later zorgde Euell met een rake kopslag voor de gelijkmaker. Voor Euell was dit het eerste doelpunt van het seizoen. Vlak voor rust scoorde Boa Morte met een harde trap zijn zevende van het seizoen. In de tweede helft waren de bezoekers de betere ploeg, maar doelman Antti Niemi zorgde met enkele uitstekende reddingen dat de drie punten thuis bleven.

Newcastle – Wigan 3 – 1

Ook Newcastle won op eigen veld met 3-1 van Wigan. Wie anders dan Alan Shearer zorgde voor de drie punten. Nochtans begon de thuisploeg slecht aan de wedstrijd. Al na vijf minuten trapte Jimmy Bullard een vrije trap mooi in doel. Toch was het Newcastle dat nog met een voorspong mocht gaan rusten. Shearer zorgde iets voor het half uur van op de stip voor de gelijkmaker. Even later kopte Titus Bramble zijn ploeg op voorsprong. Iets over het uur kon Shearer op aangeven van Chopra de 3-1 score op het bord zetten. Shearer ging doelman Finan mooi voorbij en moest de bal maar in het lege doel trappen. Door deze overwinning komen de Magpies op gelijke hoogte met Wigan. [AN]