Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Upton Park
West Ham en Portsmouth met driepunter
Kristof Blomme

West Ham en Portsmouth hebben beiden de drie punten thuis gehouden. West Ham won met het kleinste verschil van Manchester City. Newton zorgde voor de enige goal op het kwartier. Ook Portsmouth won met 1-0 van Middlesbrough. O'Neill tekende voor de enige treffer kort na de rust. West Ham staat nu knap zevende. Portsmouth pakte drie belangrijke punten in de strijd om de degradatie. Het staat op een zeventiende plaats.

West Ham - Manchester City 1-0

West Ham kon, mits winst, zevende worden. Na een kwartier spelen was het meteen raak. Zamora zette twee man in de wind en vond voor doel de vrijstaande Newton. Hij maakte optimaal gebruik van de vrijheid en zette de 1-0 op het bord. Manchester City reageerde meteen en zorgde voor een heet standje voor het thuisdoel. Dunne, Samaras, Reyna en Distin kregen de bal allemaal niet over de lijn. Even later scoorde Sinclair wel voor de bezoekers. Zijn doelpunt werd echter onterecht afgekeurd omdat Richards buitenspel stond.

In de tweede periode zette City alles op alles om alsnog een punt weg te kapen. Eerst miste Sinclair een goeie mogelijkheid. Nadien pakte Walker uit met een puike redding na een poging van Vassell. Niet veel later werd opnieuw een doelpunt van de bezoekers afgekeurd aangezien Vassell buitenspel stond. De laatste kans was nog voor Richards, maar Walker redde opnieuw. De stand bleef op die manier ongewijzigd.

Portsmouth - Middlesbrough 1-0

Bij de thuisploeg raakte aanvaller LuaLua niet fit. Middlesbrough liet Viduka en Hasselbaink rusten met het oog op de halve finale van de Uefa-cup. De eerste kans was voor Boro. Rochemback knalde echter over. Voor de thuisploeg kregen zowel Davis, O'Neill als Downing kansjes. De beste mogelijkheid was voor Todorov. Zijn poging werd gekeerd door Jones. Yakubu, de ex-spits van Portsmouth, bracht de bezoekers vlak voor de pauze bijna op voorsprong. Kiely hield het schot echter uit zijn kooi.

Tien minuten na de rust was het openingsdoelpunt een feit. Mwaruwari zette de actie op en O'Neill scoorde. Twee minuten later zorgde Routledge bijna voor de beslissing. Zijn kopbal werd knap gepareerd door Jones. Beide ploegen kregen nog kansen. Christie kwam het dichtst bij een goal namens de bezoekers. O'Neill en Routledge faalden voor de thuisploeg. Het bleef bij 1-0, waardoor Portsmouth drie gouden punten pakte.