Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Villa Park
Villa wint nipt
Kristof Blomme

Aston Villa heeft Blackburn nipt geklopt met 1-0. Vroeg in de partij zorgde nieuwkomer Milan Baros voor het beslissende doelpunt.

Na vijf minuten kreeg de thuisploeg al een enorme mogelijkheid. Matteo kopte van dichtbij nog over. Toch kwamen ze al vroeg op voorsprong. Na een blunder van Tugay werd Baros op weg gezet door Philips. De debutant maakte meteen z'n eerste doelpunt voor Villa. Even later kreeg de Tsjechische aanvaller nog een goeie mogelijkheid. Nu kon Friedel z'n netten wel droog houden. Voor rust kregen McCann en Baros nog kansjes, maar de 1-0 stond bij de rust nog op het bord.

In het begin van de tweede helft bleef Aston Villa de betere ploeg. Een kopbal van Ridgewell strandde op de paal. Nadien kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd. Kuqi kreeg plots een enorme mogelijkheid, maar miste zijn schot volledig. Beide ploegen kregen nog één serieuze kans. Eerst trof Philips namens de thuisploeg de lat. Daarna werd een schot van Johnson gelost door doelman Sörensen. De goalie herstelde zich wel op de rebound van Kuqi. Dankzij deze overwinning komt Aston Villa op vijf punten. Blackburn heeft één puntje minder na vier wedstrijden.