Speeldag: Speeldag 4
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City blijft voorin meedraaien
Tom Ceusters

Portsmouth, met een één op negen slecht gestart, moest zaterdagmiddag op bezoek bij Manchester City. De ploeg van Stuart Pearce begon wel goed aan de competitie: City speelde slechts één keer gelijk, won de andere wedstrijden, en is voorlopig dus één van de weinige ongeslagen teams in de Premier League.

Een verdedigend Portsmouth kreeg in de eerste minuut al bijna het deksel op de neus, maar doelman Sander Westerveld redde een volley van Andy Cole uitstekend. Even later kopte Portsmouth-verdediger Brian Priske bijna in eigen doel en trapte Reyna net naast.

Portsmouth hield wel stand, maar kon zelf niet voor enig doelgevaar zorgen. Na de furieuze start werd het ook wat minder bij de thuisploeg: combinerend liep het vrij vlot, maar de laatste pass kwam er nog maar zelden uit. Echte kansen kwamen er dan ook niet meer, zodat de rust bereikt werd met een 0-0 stand op het bord.

Verrassing vroeg in de tweede helft: Robert zwiepte de bal voor doel, Viafara kopte voorbij een kansloze David James. Portsmouth zowaar op voorsprong! City stormde voorwaarts, maar net als in de eerste helft vormde de laatste pass steevast een hinderpaal.

Tot Sander Westerveld plots in de fout ging: de doelman loste een voorzet van Joey Barton, Claudio Reyna tikte de gelijkmaker eenvoudig tegen de netten. Plots liep het allemaal veel vlotter voor de thuisploeg, en enkele minuten later scoorde de onvermijdelijke Andy Cole na een mooie actie de 2-1. Portsmouth kon niet meer reageren, en het was zelfs de thuisploeg die nog het dichtst bij een derde doelpunt kwam, maar Cole miste.

Nipte overwinning voor Manchester City, dat nu knap tweede staat. Portsmouth blijft achter met een schamele één op twaalf, en lijkt een heel zwaar seizoen tegemoet te gaan...

Manchester City: James, Mills (Jihai 45), Dunne, Onuoha, Thatcher, Sinclair, Barton, Reyna, Musampa, Cole, Vassell.

Portsmouth: Westerveld, O’Brien, Stefanovic, Priske, Griffin (Skopelitis 85), Viafara (Taylor 76), Hughes, Vignal, O’Neil (Karadas 76), LuaLua, Robert.

Scheidsrechter: A Wiley

Doelpunten: 52' Viafara (0-1), 66' Reyna (1-1), 69' Cole (2-1)