Speeldag: Speeldag 4
Stadion: The Hawthorns
Eerste overwinning voor Birmingham
Kristof Blomme

Birmingham heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op het veld van West Brom werd met 2-3 gewonnen.

Na drie speeldagen stond Birmingham onderin het klassement met slechts één schamel puntje. Het werd dus tijd om eindelijk eens een overwinning te gaan pakken. De match begon goed voor de bezoekers. Na tien minuten kon Emile Heskey, ex-Liverpool, de score al openen met het hoofd. Lang konden ze echter niet genieten van deze voorsprong. Twee minuten later kreeg Geoff Horsfield na een hoekschop de bal voor z'n voeten. Hij twijfelde niet en knalde laag binnen. West Brom kreeg nadien een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te komen. De kopbal van Kevin Campbell strandde op de lat. Aan de overkant was het wel raak. Een voorzet van Pennant werd door debutant Jiri Jarosik aan de tweede paal binnen gekopt. De Tsjechische middenvelder werd deze week geleend van Chelsea nadat de Londenaars Essien binnenhaalden. Nog voor de rust kon Birmingham de score verder uitbreiden. Opnieuw Pennant leverde een goeie voorzet af en Heskey kopte wederom raak.

Na rust verwaterde de wedstrijd een beetje. Vooral Birmingham was daar tevreden mee. Halfweg die tweede periode zorgde Horsfield toch weer voor wat leven in de brouwerij met z'n tweede treffer van de middag. WBA voelde dat er meer in zat en ze bleven komen. Greening vond eerst doelman Maik Taylor op z'n weg. Nadien miste een kopbal van Horsfield de juiste richting. Naar het einde van de wedstrijd toe kreeg invaller Earnshaw nog twee mogelijkheden om z'n ploeg op gelijke hoogte te brengen. Hij was echter niet koelbloedig genoeg voor doel. Op die manier pakte Birmingham de eerste overwinning. Na vier wedstrijden komen ze nu op gelijke hoogte met WBA met vier punten.