Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Craven Cottage
Everton gaat de boot in
Kristof Blomme

Everton heeft met 1-0 verloren op het veld van Fulham. Brian McBride, ex-Everton, zorgde voor de beslissende treffer.

Everton kon al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen zijn. Een voorzet van Kilbane werd voor doel echter door iedereen gemist. Daarna hadden de bezoekers nog veel balbezit zonder dat daar kansen uit voortkwamen. Tien minuten voor de rust was het Fulham dat een eerste keer kon dreigen. De kopbal van Papa Bouba Diop spatte uiteen op de lat. Cahill kwam nog dicht bij de openingstreffer voor Everton, maar doelman Warner redde diens schot knap.

Op het uur kwamen de gastheren tegen de gang van het spel in op voorsprong. Een voorzet werd door McBride afgemaakt. Plots veranderde de wedstrijd helemaal. Yobo moest eerst, met een ultieme tackle, McBride het scoren beletten. Daarna werd Malbranque van een doelpunt gehouden door goalie Martyn. Er kwam nog één kans voor Everton op de gelijkmaker. Invaller Ferguson vond daarbij Warner op zijn weg. In de slotminuut werd Phil Neville nog uitgesloten bij Everton.