Speeldag: Speeldag 4
Stadion: White Hart Lane
Mido nekt eigen Tottenham
Dirk Pieters

De wedstrijd tussen Tottenham en Chelsea was er één tussen twee leiders. Kon Chelsea het maximum van de punten behouden of was het Tottenham die de leiding ging overpakken? Beide ploegen kregen dit seizoen nog geen enkel doelpunt tegen.

Het was Tottenham dat het best van start ging. Ahmed Mido kreeg de eerste kans voor de thuisploeg, maar zijn poging ging naast. Het duel tussen Mickael Essien en Edgar Davids was leuk om aanzien voor de toeschouwers. Tottenham mocht vanaf de 25e minuut met tien man verder, nadat Mido zich domweg een rode kaart liet aansmeren. Na 37 minuten was het raak, het eerste tegendoelpunt voor Tottenham.  Een corner van Frank Lampard werd makkelijk binnengekopt door Del Horno (foto). Tottenham moest nu gaan komen met 10 man, maar de verdediging van Chelsea wou van geen wijken weten. Chelsea bleef het meeste balbezit houden en kreeg enkele kleine kansjes via Didier Drogba. Beide doelmannen kregen in de eerste helft weinig werk, toch stond het 0-1 voor Chelsea.

In de 2de helft probeerde Tottenham de score terug in evenwicht te brengen, maar pogingen van Aaron Lennon en Andy Reid brachten de gelijkmaker niet.
In de 72ste minuut was het zelfs Chelsea dat de score verdubbelde. Damien Duff schoot de bal voorbij Robinson. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen en Tottenham probeerde wel, maar de man-meer-situatie van Chelsea gaf duidelijk het verschil. Op het einde van de wedstrijd kreeg de ingevallen Hernan Crespo nog een enorme kans, maar Robinson kon de 0-3 vermijden na een mooie redding.

Chelsea behoudt het maximum van de punten en heeft na vier speeldagen nog geen enkel doelpunt tegengekregen. Tottenham kende een mooie seizoensstart, maar mag met een 7 op 12 in de competitie niet klagen.