Datum: 30/12/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Ewood Park
Rovers kloppen Boro in modderbad
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers kloppen Boro in modderbad
Foto: © SC

Blackburn sloot zaternamiddag 2006 in schoonheid af.  Nonda opende al vlug de score, maar Yakubu kon na de pauze vanop de stip gelijkmaken.  McCarthy bezorgde de Rovers een kwartier voor affluiten de hardbevochten, maar verdiende zege.

Blackburn schoot in het eigen Ewood Park als beste uit de startblokken en Andrew Davies moest al heel vroeg een gevaarlijke voorzet van David Bentley onschadelijk maken.  Enkele minuten later was de bezoekende verdediging toch geklopt.  Lucas Neill zette voor en Shabani Nonda kreeg voldoende ruimte om het openingsdoelpunt in de volley tegen de netten te jagen.

Het duurde tot ruim na halfweg de eerste helft vooraleer Boro een eerste maal kon tegenprikken, maar James Morrison schoot hoog over.  De Rovers domineerden de helft, maar toch was er een attente Robbie Savage nodig om Mark Viduka's doorsteekpas naar Lee Cattermole te onderscheppen.  Aiyegbeni Yakubu zag wat later zijn schot vastlopen in de modder.  Toch deden beide teams een inspanning om te blijven voetballen op het zware veld.

Na de pauze was de regenbui wat overgewaaid, maar echte kansen kwamen er aanvankelijk niet.  Morrison probeerde dan maar vanuit de tweede lijn, maar hij zag zijn schot door Neill gestopt.  Wat later was de Aussie de gebeten hond.  Hij haalde op het uur Emmanuel Pogatetz in het strafschopgebied onderuit en Yakubu stuurde Brad Friedel de verkeerde kant op.  1-1.

Onmiddellijk na de aftrap was er opnieuw een opstootje tussen beide spelers.  Pogatetz revancheerde zich, in zijn eigen strafschopgebied, op Neill, maar scheidsrechter Mark Atkinson deed alsof zijn neus bloedde.  

Met nog twintig minuten op de klok schoot het tempo fors omhoog.  Yakubu kopte recht op Friedel, terwijl McCarthy aan de overzijde een goede kans verkwanselde.  Een kwartier voor affluiten nam de Zuidafrikaan Mark Schwarzer toch te grazen toen hij Savage's voorzet binnenkopte.  

Tijdens de slotfase hadden zowel Nonda, Bentley en invaller Matt Derbyshire nog kansen om de score verder op te drijven, maar allen misten hun afwerking.

Dankzij de zege schuiven de Rovers in de rangschikking opnieuw wat plaatsjes in de goede richting.  Middlesbrough blijft net boven de degradatiezone hangen.