Sheffield United
arsArsenal
1-0
Datum: 30/12/2006 18:15
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Bramall Lane
Sheffield United verrast Arsenal
Sheffield United verrast Arsenal
Foto: © SC

Sheffield United verloor enkele dagen geleden nog onverdiend van Manchester City en het was afwachten of die bittere pil al doorgespoeld was. Arsenal zou sowieso voor winst gaan om de derde plaats te behouden. 

Arsenal leek aardig aan de partij te beginnen. Gilberto Silva kopte de bal goed naar de grond. Uiteindelijk ging de kopbal wel over. De eerste dreiging van Sheffield kwam er toen Nade een laag schot naast doel devieerde. Het duurde niet lang eer Arsenal zijn overwicht kwijtspeelde. Slordige passes kenmerkte het spel van de Gunners. Sheffield trachtte uiteraard hiervan te profiteren. Quinn plaatste de bal recht in de handen van Lehmann. Kenny moest dan weer redding brengen op een poging van Van Persie. Vijf minuten voor rust glipte Nade voorbij Touré alvorens de bal voorbij de uitgekomen Lehmann in doel te trappen. 

Arsenal had dus veel werk voor de boeg, maar kreeg de bal nauwelijks nog tussen de palen. Bij Sheffield United viel doelman Kenny geblesseerd uit. Hierdoor moest middenvelder Jagielka tussen de palen gaan staan. Het duurde lang eer Arsenal hem eens kon testen. Van Persie kon van dichtbij op doel trappen, maar Jagielka duwde de bal over. Arsenal was niet meer bij machte iets aan de achterstand te doen en de punten behoorden Sheffield toe. 

Vlak voor nieuwjaar was dit uiteraard een gouden overwinning voor Sheffield United. De Blades rukken op naar de vijftiende plaats. Net op het moment dat alles goed liep bij Arsenal ging het mis. Door deze onverwachte nederlaag valt Arsenal terug naar de vijfde plaats.