Stadion: White Hart Lane
Fout Zokora leverde Liverpool zege op
Yves Dekoning

Tottenham - Liverpool 0-1

Liverpool heeft voor de derde keer dit seizoen buitenshuis gewonnen. In de topper tegen Tottenham volstond één doelpunt om de drie punten mee te graaien. Voor de Spurs was het de eerste thuisnederlaag in dertien duels.

Het was Liverpool dat de eerste helft voor zijn rekening nam. Paul Robinson moest twee keer ingrijpen bij doelpogingen van Craig Bellamy. Dirk Kuyt knalde de beste kans naast. Net voor rust profiteerde Luis Garcia van een fout van Didier Zokora om er toch 0-1 van te maken.

Ook na de pauze bleven de bezoekers de dans leiden. Pas na een uur spelen kwamen ook de Spurs er door en twintig minuten voor tijd lanceerden ze een slotoffensief. Vooral invaller Dimitar Berbatov zorgde voor vuurwerk. Met nog een kwartier te spelen kopte Steve Finnan een voorzet van de Bulgaar tegen de eigen dwarsligger. In een opwindende slotfase kwamen beide ploegen nog dicht bij doelpunten, maar het bleef 0-1.