Stadion: Goodison Park
Everton vloert Newcastle
Kevin Vanbuggenhout

Met Everton en Newcastle stonden twee potentiële subtoppers tegenover mekaar. Everton bevond zich al in die zone, maar ook Newcastle leek de laatste tijd goed bezig. Een interessant duel dus.

Na negen minuten puurde Everton uit geharrewar voor doel een voorsprong. Uiteindelijk kon de 18-jarige Anichebe binnentrappen. Voor Newcastle zag Emre zijn schot in het zijnet belanden. Newcastle, dat op zoek ging naar de gelijkmaker, bleef dreigen. Howard duwde een kopbal van Martins in hoekschop. Vlak voor rust kreeg Newcastle een unieke gelegenheid in de vorm van een strafschop. Die werd echter verschrikkelijk slecht genomen door Martins waardoor het 1-0 bleef.

De gemiste strafschop bleek een sleutelmoment te zijn. Newcastle kwam nog maar één keer dicht bij de 1-1. Howard redde een schot van Milner en daarna stonden Martins en Taylor in mekaars weg. In de 58ste minuut viel het doelpunt aan de overkant. Johnson kopte een hoekschop door en Anichebe kopte van dichtbij op de lat. In de herneming kon hij wel binnentrappen. Vier minuten later werd het schot van Newcastle helemaal bezegeld. Arteta legde een vrije trap breed voor Phil Neville die de 3-0 binnenschoot.

Everton boekte dus een ruime zege. Everton sloeg toe op de gepaste momenten met de jonge Anichebe in de hoofdrol. Door deze zege springt Everton weer naar de zevende plaats. De eindcijfers waren misschien wat overdreven, maar Newcastle kon niet brengen wat nodig was om de punten uit de brand te slepen. Newcastle zakt dan ook twee plaatsjes in de stand.