whuWest Ham Utd
mciManchester City
Datum: 30/12/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Upton Park
Hammers koud gepakt door Man City
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Hammers koud gepakt door Man City
Foto: © SC

Na de thuisnederlaag tegen Porstmouth moest West Ham weer voor de volle pot gaan om de degradatiezorgen toch wat meer af te wenden. Manchester City ging, zonder de geschorste Barton, op zoek naar zijn vierde uitoverwinning van het seizoen. 

Manchester City schoot het best uit de startblokken. Toch was het voor de bezoekers erg moeilijk om kansen te creëren. City liet zelfs geen enkele doelpoging noteren. West Ham nam langzaam aan het initiatief over. Een lob van Bowyer buiten beschouwing gelaten viel er bijzonder weinig te beleven in een povere eerste helft.

Manchester City stelde aanvallend weinig voor. West Ham was toch al wat gevaarlijker in de persoon van Teddy Sheringham. West Ham eiste de bal op en ging nadrukkelijker op zoek naar het openingsdoelpunt. Op defensief vlak zat het bij City echter wel goed in mekaar en het ontbrak West Ham aan grote kansen. Een kwartier voor affluiten moest Green toch eens ingrijpen toen Vassell bijna gevaarlijk werd. Twee minuten later volgde de voor West Ham beste actie van de wedstrijd. De ingevallen Tevez zette een één-twee op en schoot vervolgens net over. Maar West Ham bleek niet in staat de stugge defensie van Man City te ontwrichten. Zeven minuten voor tijd werkte Beasley zich voorbij Ferdinand en Gabbidon. De Amerikaanse invaller schoot de 0-1 op het bord. West Ham kon niet meer reageren en moest zich gewonnen geven. 

West Ham blijft door twee thuisnederlagen op rij in de degradatiezone postvatten. Al verdiende West Ham wel een puntje. Maar het ontbrak West Ham aan creativiteit. Man City hield op karakter stand en sloeg op het einde toe. Manchester City behaalt op verplaatsing zowaar een 6 op 9. City springt zo vlak voor nieuwjaar naar de bovenste klassementshelft.