Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Vicarage Road
Watford wint belangrijke thuismatch niet
Kristof Blomme

Watford is er niet in geslaagd de levensbelangrijke thuismatch tegen Wigan winnend af te sluiten. De match eindigde op een 1-1 gelijkspel. Nochtans moest Wigan 70 minuten met tien man afhaspelen na een rode kaart voor Hall.

Watford begon als hekkensluiter aan deze partij. Het telde een achterstand van twee punten op Charlton en West Ham. Wigan stond zeventiende en telde zeven punten meer dan Watford. Een overwinning was dus essentieel voor de thuisploeg. Veel was er niet te beleven in de beginfase. Na twintig minuten moest Wigan echter met tien man verder. Hall werd onterecht met rood van het veld gestuurd na een harde, maar zuivere tackle. Vier minuten later klom Watford op voorsprong. Stewart legde de bal terug tot bij Henderson, die de bal tegen de touwen trapte. Na dit doelpunt kwam Wigan steeds beter in de partij. Foster bracht twee keer redding op pogingen van Folan en Landzaat. Even later liet Folan opnieuw een enorme mogelijkheid onbenut. Vijf minuten voor de pauze kwam de verdiende gelijkmaker er toch. Folan won het luchtduel van DeMerit en kreeg de bal deze keer wel voorbij de thuisgoalie.

Bouazza kwam in de tweede helft Watford versterken, maar het bleef problemen ondervinden met de tien man van Wigan. Foster moest zijn ploeg opnieuw rechthouden op een poging van Landzaat, al was afleggen op Heskey allicht een betere optie geweest. Naarmate de tweede helft vorderde probeerde Watford opnieuw het laken naar zich toe te trekken. Tot veel kansen leidde dat niet. Bijna vloog een mislukte voorzet van Bouazza toch nog tegen de touwen, maar Filan kon de bal nog uit zijn doel ranselen. Het bleef bij 1-1, waardoor de degradatie onvermijdelijk lijkt voor Watford.