Charlton Athletic
astAston Villa
0-1
39' Gareth Barry (pen)
Kevin Vanbuggenhout

Charlton Athletic had de laatste weken enkele zware klappen gekregen. Enkele dagen geleden was er nog het pijnlijk puntenverlies tegen Fulham. In de wedstrijd tegen Aston Villa moest Charlton er weer staan. Aston Villa had al acht wedstrijden niet meer gewonnen en kon de punten dus ook best gebruiken.

Charlton had de moed toch nog niet opgegeven. Ambrose was erg dicht bij de openingstreffer. Hij draaide de bal richting winkelhaak, maar Kiraly duwde de bal nog tegen de lat. Aston Villa kon zich niet onbetuigd laten. Agbonlahor kopte op voorzet van McCann over. Charlton verzette bergen werk, maar veel leverde dat niet op. Barry maakte er op strafschop 0-1 van.

Dertien minuten ver in de tweede helft kwam Charlton langszij. El Karkouri verstuurde een lange bal en Darren Bent kopte binnen. Vier minuten later groeiden de kansen van Charlton weer. Barry liep de doorgebroken Rommedahl aan en kreeg rood. Traore kopte een voorzet van Rommedahl op de lat en uiteindelijk werd de bal op de lijn weggehaald. Twee minuten voor affluiten kwam Charlton nog met de schrik vrij. McCann stak de bal door naar Agbonlahor die de bal net naast doel deed rollen. Charlton scoorde alsnog de winning-goal. In de laatste minuut kopte Hughes van dichtbij binnen: 2-1.

De wedstrijd draaide uit op een cruciale overwinning voor Charlton Athletic. Charlton puurt nu toch vier punten uit zijn eerste twee wedstrijden onder de nieuwe trainer en heeft weer hoop op het behoud. Aston Villa heeft nog veel werk voor de boeg indien het nog een rol wil gaan spelen in de bovenste klassementshelft.