Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Villa Park
Aston Villa en Tottenham in evenwicht
Kristof Blomme

Tottenham, tegenstander van Club Brugge in de Uefa-cup, heeft bij Aston Villa 1-1 gelijk gespeeld. De Spurs kwamen op voorsprong, maar in de slotfase kwam Villa nog langszij.

De eerste kans van de partij was voor de bezoekers. Defoe knalde op doel, maar Taylor kwam gevat tussen. Niet veel later kreeg ook de thuisploeg een kansje. Baros speelde Angel goed vrij. De Colombiaan stuitte echter op de geplaagde Robinson. Voor de pauze kwam Villa voor de rest nog weinig in het stuk voor. Jenas verlengde een vrije trap tot bij Dawson. Zijn kopbal spatte uiteen op de paal. Ook Ghaly vond even later de staander op zijn weg na een goeie voorzet van Murphy. Defoe en Jenas creĆ«erden nog mogelijkheden. Telkens vonden ze Taylor op hun weg. Vlak voor de pauze kwam Villa ei zo na volledig tegen de gang van het spel in op voorsprong. Baros miste echter een opgelegde mogelijkheid.

Na de rust kwam Villa beter in de match. Eerst knalde Barry van dichtbij naast, nadien ging een poeier van McCann over. Op het kwartier haalde Davenport de doorgebroken Agbonlahor neer. De verdediger van de Spurs moest het veld verlaten. De strafschop van Angel ging echter naast. EĆ©n minuut later kende de Colombiaan opnieuw pech. Hij kopte een hoekschop van Jenas voorbij zijn eigen doelman. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Villa toch verdiend langszij. Barry knalde het leer van ver heerlijk tegen de touwen. In de slotminuut maakte Angel zijn missers bijna goed, maar Robinson redde subliem.