Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Madejski Stadium
Chelsea wint, maar verliest doelmannen
Kristof Blomme

Nadat Manchester United vanmiddag de drie punten pakte deed Chelsea hetzelfde bij Reading, 0-1. Beide concurrenten blijven zo gedeeld leider.

De match bij Reading duurde voor doelman Petr Cech exact twintig seconden. De doelman werd aan het hoofd geraakt en een langdurige behandeling kon niet baten. Cudicini kwam hem vervangen. Na een kwartier kwam Chelsea dicht bij de openingstreffer. Een voorzet van Paulo Ferreira werd door Ingimarsson bijna voorbij z'n eigen doelman gekopt, de lat bracht redding. Ook Reading kwam dicht bij een doelpunt. Hunt zette zich stevig door en bediende Doyle op maat. Het schot van de aanvaller strandde op de paal. Aan de overkant trapte Drogba een voorzet van Robben op doel. Hahnemann had een goede redding in petto. Pal voor rust kwamen de bezoekers toch verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Lampard werd door Ingimarsson voorbij Hahnemann gedevieerd.

In de tweede periode ging Reading op zoek naar de gelijkmaker, maar Chelsea speelde goed gegroepeerd. De bezoekers leken de match onder controle te hebben, tot Mikel op het uur een tweede gele kaart pakte. Ook tegen tien man kwam Reading echter niet aan kansen. In de laatste tien minuten moest ook de thuisploeg uiteindelijk met tien verder nadat Bikey een tweede keer geel zag. In de absolute slotfase ging het nog fout met reservedoelman Cudicini. Hij werd bewusteloos afgevoerd. Hierdoor moest kapitein Terry even plaatsnemen onder de lat. De stand in deze vreemde partij bleef 0-1, waardoor Chelsea opnieuw gedeeld leider is.