mciManchester City
Sheffield United
Datum: 14/10/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: City of Manchester Stadium
Man City blijft steken op gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City blijft steken op gelijkspel
Foto: © SC

Door de rugblessure van doelman Weaver mocht de 18-jarige Joe Hart voor Manchester City plaatsnemen onder de lat. City ging op zoek naar een nieuwe zege waardoor de ploeg een 7 op 9 zou boeken. Sheffield United kon de punten dan weer gebruiken om zich af te scheiden van de gevarenzone. 

In een flauw eerste halfuur kwamen de bezoekers aan de beste kansen. Hart pakte een plaatsbal van Quinn. Vier minuten later probeerde Kazim-Richards het met een afstandsschot, evenwel zonder succes. Sheffield miste scherpte voor doel. Daar kon ook Manchester City, dat stilaan meer in de wedstrijd kwam, van meespraken. Corradi liet twee mooie kansen onbenut. Acht minuten voor rust leidde Hamann de volgende gevaarlijke aanval in. Hij speelde de bal naar de linkerflank bij Samaras die de ruimte gebruikte en op doel knalde. Paddy Kenny weerde af. Nog in diezelfde minuut kopte Richards een hoekschop van Barton over. Man City kwam dan weer zelf goed weg toen Hulse met een omhaal de dwarsligger trof.

Ook het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Hulse. Zijn kopbal werd gepakt door Hart. Manchester City trachtte dan toch het laken meer naar zich toe te trekken. Een zwak schot van Samaras ging naast. Kenny ging plat op een poging van Corradi. Een kopbal van Corradi op voorzet van Richards werd gered door Kenny en Samaras knalde de rebound naast. De doelpunten bleven uit. In de slotfase trachtte City met man en macht nog aan dat doelpunt te geraken. Barton zette voor naar de ingevallen Miller die zelf wel in doel tuimelde, maar zijn kopbal ging over. Kenny hield vier minuten later nog een poging van Barton uit doel. Manchester City en Sheffield United kwamen niet tot scoren en delen dus de punten.

Manchester City beoogde een 8 op 12 in de wedstrijden tegen West Ham, Everton, Sheffield United en Wigan. Daarvoor zal op de volgende speeldag dus toch gewonnen moeten worden. City is wel nog altijd ongeslagen in eigen huis. Sheffield United kaapte een punt weg uit het City of Manchester Stadium en komt daardoor weg uit de degradatiezone. 

MANCHESTER CITY: Hart, Richards, Dunne, Distin, Jordan(46' Miller), Trabelsi, Barton, Hamann(58' Reyna), Sinclair, Samaras, Corradi(70' Dickov)

SHEFFIELD UNITED: Kenny, Bromby, Davis, Jagielka, Armstrong, Gillespie, Tonge, Leigertwood, Quinn, Hulse, Kazim-Richards(72' Webber)

DOELPUNTEN: geen

GEEL: 87' Jagielka