Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Fratton Park
Portsmouth blijft maar winnen
Dirk Pieters

Portsmouth blijft het uitstekend goed doen in de Engelse competitie. De revelatie van dit seizoen won ook dit weekend zijn wedstrijd. Dit keer was West Ham United te zwak om Pompey iets in de weg te leggen. Het werd 2-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Pedro Mendes, maar zijn schot ging maar net naast het bezoekende doel.  Er viel voor de rest maar weinig te beleven tot Kanu, met zijn zesde treffer van het seizoen, de thuisploeg op voorsprong kopte na een voorzet van Glen Johnson, 1-0.  Even later kon de Nigeriaan bijna zijn tweede van de namiddag maken, maar zijn bal ging maar net naast.  West Ham kon er enkel een zwakke poging van Nigel Reo-Coper tegenover zetten.

Na de rust begonnen de bezoekers beter te spelen en kreeg men meteen enkele goede kansen, maar David James stond steeds op de juiste plaats. Portsmouth moest ingrijpen en deed dat ook. Het bracht met Cole en Harewood twee verse krachten op het veld, en met succes.  Acht minuten voor affluiten bracht Cole Pompey op 2-0.

De Hammers blijven door deze nederlaag onderaan het klassement en zijn nog steeds op zoek naar een tweede overwinning dit seizoen. Voor Portsmouth lijkt het er stilaan op dat het seizoen nu al niet meer stuk kan. [AN]