Speeldag: Speeldag 8
Stadion: JJB Stadium
United blijft op kop
Kristof Blomme

Manchester United blijft ook na dit weekend de Premier League aanvoeren. De Mancunians gingen met 1-3 winnen op het veld van Wigan. Chelsea kan op gelijke hoogte komen mits winst bij Reading later vandaag.

Wigan schoot tegen United het best uit de startblokken. Na amper vijf minuten kreeg Baines de bal voor de voeten. Hij poeierde, met links, het leer heerlijk voorbij een verbouwereerde van der Sar. De bezoekers hadden het moeilijk, maar knokten zich stilaan in de match. Een diepe bal werd door Rooney knap met de borst gecontroleerd. In de afwerking kende hij minder geluk, zijn schot scheerde de dwarsligger. De spits, die de laatste weken veel kritiek moest slikken, begon eindelijk weer wat beter in zijn spel te komen. Hij kon echter niet verhinderen dat zijn ploeg met een achterstand moest rusten.

Na de pauze speelde Rooney Saha subliem vrij. De Fransman weigerde de gelijkmaker echter van dichtbij. Weinige momenten later was de partij toch weer in evenwicht. Een hoekschop van Giggs werd door verdediger Vidic hard ingekopt. Vijf minuten nadien zette Rooney zich goed door op links. Hij vond Saha voor doel en nu miste de donkere aanvaller niet, 1-2. In de slotminuut besliste Solskjaer de partij helemaal met een grondscherend schot. Meteen de vierde treffer van het seizoen voor de Noorse aanvaller.