livLiverpool FC
blrBlackburn
Datum: 14/10/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Anfield Road
Rovers pakken punt op Anfield
Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers pakken punt op Anfield
Foto: © SC

Liverpool ging zaterdagnamiddag op zoek naar de achtste Premiership-thuisoverwinning op rij, maar kon daarbij niet rekenen op de geblesseerden Dirk Kuyt, Mohamed Sissoko en Robbie Fowler.  Rovers-doelman Brad Friedel raakte net op tijd fit om tegen zijn ex-ploeg te spelen en bij de Reds kwam Craig Bellamy aan de aftrap.  De Welshman werd vorig seizoen nog topschutter van de Rovers.
 
Blackburn knutselde, al na één minuut, de eerste aanval van de namiddag in elkaar, maar Shabani Nonda werd in buitenspel afgevlagd.  De thuisploeg nam daarna het heft in handen en zorgde voor het meeste gevaar, maar Peter Crouch, Bellamy en John Arne Riisse vonden geen gaten in de bezoekende verdediging.
 
Aan de andere kant woog Benny McCarthy zwaar op de Liverpool-defensie en na ruim een kwartier werkte de Zuid Afrikaan, tegen de gang van het spel in, een voorzet van David Bentley binnen.  Amper twee minuten later weerhield José Reina met een knappe redding de aanvaller van zijn vijfde doelpunt van het seizoen.
 
De Rovers putten extra motivatie uit hun voorsprong en prikten af en toe gevaarlijk tegen.  Net na het halfuur ziet Bentley een doelpunt voor buitenspel afgekeurd.  Naar het einde van de eerste helft waren de betere kansen opnieuw voor de thuisploeg, maar Bellamy en Crouch kwamen amper door de stevige Rovers-defensie, al zag Crouch zijn beste kans wel van de lijn gekeerd.
 
Na de herneming ging Liverpool nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar Riisse ziet de eerste thuisaanval afgevlagd.  Meteen daarna loste Lucas Neill een kanonskogel richting Reina, maar de bal beland in De Kop.

Na tien minuten in de tweede helft schoffelde Sammy Hyypia, Shabani Nonda in het strafschopgebied nogal ruig onderuit, maar referee Mark Clattenburg floot niet.

Riisse en de ingevallen Luis Garcia namen het voortouw toen Liverpool de druk opvoerde, maar voorlopig raakten ze niet door de bezoekende muur.

Met nog 25 minuten op de klok was het eindelijk raak voor de thuisploeg toen Bellamy aan de verste paal een voorzet binnenkopte.  De Welshman leek na zijn doelpunt tegen zijn voormalige werkgever eindelijk bevrijd en de meeste thuisaanvallen verliepen nu via hem in plaats van via de ietwat ongelukkige Crouch.

Twintig minuten voor affluiten probeerden Riisse en Steven Gerrard het vanuit de tweede lijn, maar hun pegels troffen geen doel.

Blackburn manager Mark Hughes gooide nog ex-Genkenaar Aaron Mokoena en Paul Gallagher in de strijd, want voor de Rovers leek het een kwartier voor het einde pompen of verzuipen.

Ondanks de twee verse krachten bleef het voor de Rovers, na een fysieke veldslag, moeilijk het punt vast te houden, al zag Robbie Savage nog een vrije trap op het dak van het doel belanden.

Tijdens de slotminuten zette de ingevallen Jason Roberts nog een Rovers-aanval op poten, maar Bentley zag zijn schot via Reina op de paal belanden.