Datum: 21/10/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea zet United onder druk
Kristof Blomme
| 0 reacties
Chelsea zet United onder druk
Foto: © SC

Chelsea heeft Manchester United onder druk gezet door met 2-1 te winnen van Portsmouth. Zondag ontmoet United nog Liverpool op Old Trafferd. Die match moet gewonnen worden wil het leider Chelsea weer bijhalen.

Portsmouth kende een uitstekende competitiestart. Het stond vierde op amper drie punten van leider Chelsea. Tijdens de eerste helft was daar weinig van te merken. De thuisploeg domineerde van begin tot eind. Vroeg in de partij kwam Robben, die Makelele verving in de basis, oog in oog met doelman James. Die laatste kwam met een schitterende reflex als winnaar uit het duel. Even later pakte de ervaren doelman ook een gekruld schot van Shevchenko. Voor de pauze was vooral Robben de bedrijvigste speler. Hij kon nog een paar keer uithalen, maar telkens stond James in de weg. 

Tien minuten na de pauze werd James eindelijk verslagen. Een goeie voorzet van Robben werd door Shevchenko afgemaakt. De opluchting bij de Oekraïner, die eindelijk nog eens wist te scoren, was groot. Meteen daarna verdubbelde Chelsea de score. Drogba kopte het leer knap door en Ballack stond op de goede plaats, 2-0. Twintig minuten voor tijd kwam Portsmouth toch eens opzetten en meteen stond de aansluitingstreffer op het bord. Na een scrimmage voor de doelmond was het uiteindelijk Benjani die binnen duwde. De laatste kans was voor de thuisploeg, maar een poging van Drogba werd door de bezoekende goalie van onder de lat weggehaald. Chelsea won verdiend en wordt op die manier voorlopig alleen leider.