Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: White Hart Lane
Tottenham zet opmars verder

Tottenham en West Ham zijn twee ploegen die tot nu toe ruim onder de verwachtingen presteerden. Na een 4 op 6 in de competitie en een Europese opsteker leek Tottenham zich wel te herpakken. Keane zat op de bank, Mido stond wel in de ploeg. Het in crisis verkerende West Ham bracht doelman Green en niet Carroll aan de aftrap. De Argentijn Tevez viel weer uit de basisploeg.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Een eerste poging van Lennon ging naast. Defoe kon van dichtbij schieten, maar debutant Green hield de bal uit zijn doel. West Ham liet zich niet onbetuigd. Robinson was paraat op een schot van Harewood. Op het einde van de eerste helft was er nog een opstootje tussen beide teams. Hierbij kregen Defoe en Mascherano geel. Hiermee leek een tumultueus einde te komen aan de eerste helft, maar er werd nog gescoord ook. Mido nam knap een voorzet van Davis mee en trapte binnen.

Kort na de rust kopte Dawson een hoekschop van Jenas naast. De 2-0 was dichterbij dan de 1-1. Het enige wat West Ham klaar maakte was een afstandsschot van Pantsil. Daar had Robinson geen problemen mee. Een kwartier voor tijd stopte Green een schot van Defoe. In de absolute slotfase werd de ingevallen Keane in het strafschopgebied neergelegd door Gabbidon. Scheidsrechter Bennett gaf geen krimp. De score bleef dus ongewijzigd en Tottenham had de drie punten op zak.

Tottenham Hotspurs lijkt na een mindere competitiestart bezig aan een opmars. In de voorbije drie wedstrijden pakte Tottenham zeven punten, vandaag was vooral Lennon geïnspireerd. West Ham United blijft echter op de sukkel. In zijn laatste vijf competitiewedstrijden kon West Ham niet meer scoren, de club blijft dan ook voorlaatste in de stand.