Stadion: Old Trafford
Man Utd top, Liverpool flop
Yves Dekoning

Manchester United - Liverpool 2-0

Manchester United prijkt samen met Chelsea op kop van de Premier League. Liverpool is momenteel een ploegje uit de buik van het klassement. De competitieleider won dan ook verdiend met 2-0. United speelde niet super, maar het volstond om een zwak Liverpool te verslaan.

Bij Liverpool speelde met Dirk Kuyt alleen voorin. Hierdoor werd het een gesloten wedstrijd. Man Utd was de betere ploeg, vooral Luis Saha leek heel gevaarlijk. Ook de bezoekers kregen enkele kansjes. Kuyt kopte de beste mogelijkheid zwak in de handen van Edwin van der Sar. Aan de overkant was het in de 38ste minuut wel raak. Paul Scholes werkte een voorzet van Ryan Giggs in twee keer voorbij Jose Reina

Ook na rust bleef Liverpool tam voetballen en na 65 minuten spelen kwam United dan ook verdiend 2-0 voor. Rio Ferdinand profiteerde van een foutje van Jamie Carragher en knalde hoog en droog binnen. Rafael Benitez gooide Peter Crouch nog in de strijd, maar het bracht geen zoden aan de dijk. De Red Devils hielden vlot stand en wonnen relatief vlot de topper der toppers in Engeland.

De Mancunians hebben, net als Chelsea, 22 punten. Dat zijn er dubbel zoveel als de Liverpool. De Mighty Reds parkeren op een ontgoochelende elfde plaats en kunnen alweer een kruis maken over hun titelambities. Voor doelpuntenmaker Paul Scholes was het de 500ste wedstrijd in dienst van Man Utd. Maar liefst 75828 toeschouwers woonden de wedstrijd op Old Trafford bij, een nieuw record.