Middlesbrough
newNewcastle United
Datum: 22/10/2006 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Riverside Stadium
Derbyzege voor Middlesbrough
Derbyzege voor Middlesbrough
Foto: © SC

Middlesbrough presteerde tot nog toe erg wisselvallig. Het is steeds moeilijk te voorspellen wat de verwachten van Middlesbrough. Een verplaatsing naar de Riverside blijft nog altijd gevaarlijk. Newcastle zat bovendien niet echt in een positieve spiraal en wou achteraan weggeraken.

Newcastle creƫerde enkele goede kansen in de aanvangsfase. De voorzet van Milner belandde bij Sibierski die de bal niet zuiver raakte. Martins leek Newcastle op voorsprong te brengen. Hij stifte de bal over Schwarzer tegen de lat. Bij de afwerking wringt duidelijk het schoentje. Middlesbrough kreeg aanvallend niet veel voor mekaar. De spitsen stootten steeds op een stevige defensie.

Gareth Southgate herschikte zijn troepen, wat toch enig resultaat had. Harper tipte een vrije trap van Downing tegen de paal. De doorgebroken Duff schoot voor Newcastle zwak in de armen van Schwarzer. Euell glipte door de buitenspelval, maar knalde over. Milner schoot de beste kans van Newcastle over. Het was nog steeds wachten op dat eerste doelpunt en dat leek plots van een Braziliaanse voet te komen. Rochemback kreeg de bal teruggespeeld van Yakubu en zag hoe zijn schot door Steven Taylor van de lijn werd gehaald. Vijf minuten voor affluiten kopte Yakubu een hoekschop van Downing binnen. Dat doelpunt volstond voor de zege. 

Middlesbrough doet door deze overwinning uiteraard een goede zaak en nestelt zich in de middenmoot van het klassement. Voor Newcastle draaide de wedstrijd uit op een pijnlijke nederlaag. Newcastle verloor voor de zesde keer dit seizoen en staat op een teleurstellende 16de plaats.