Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Goodison Park
Everton klopt tienkoppig Sheffield

Everton mocht dan nog steeds zevende staan in de Premier League, na een recente 1 op 6 was de drang naar een zege groot. Sheffield United wist op de vorige speeldag een gelijkspel weg te kapen bij Manchester City. Sheffield bevond zich uiteraard wel nog onderin het klassement en enkel een zege kon de club daar weg helpen.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Een schot van Leigertwood ging over. Voor het overige maakte United niet veel klaar in het eerste halfuur. Bij de eerste gevaarlijke actie van Everton was het al meteen raak. Arteta kopte de voorzet van Phil Neville binnen: 1-0. Net na het halfuur werd Johnson foutief afgehouden door Davis. Strafschop voor Everton en rood voor Davis, zo oordeelde scheidsrechter Gallagher. Vooral die laatste beslissing leek een te zware sanctie. Beattie trok er zich niet veel van aan en knalde de strafschop tegen de netten. Sheffield United herorganiseerde zich en herpakte zich ook wel. Met tien man ging men op zoek naar de aansluitingstreffer. De vrijstaande Morgan kopte een vrije trap van Gillespie naast. Op een hoekschop van Gillespie devieerde Kazim-Richards een kopbal van Hulse. Howard kon nog net redden. Twee minuten later kon Howard nog net zijn vingertoppen tegen een schot van Hulse zetten. De laatste kans uit de eerste helft was nog voor Everton. Johnson trapte op de paal.

Door de 2-0 ruststand leek de tweede helft toch overbodig te worden. Dat was eigenlijk ook wel het geval. Armstrong stuurde Leigertwood weg die naast schoot. Op het uur schoot Davies naast. Acht minuten voor tijd bracht Bromby de ingevallen Webber in een goede positie. Zijn schot werd met de voet gered door Howard. In de 88ste minuut toonde Everton zich nog twee keer gevaarlijk. United-doelman Kenny redde een kopbal van de ingevallen McFadden en pakte niet veel later ook nog een afstandsschot van Carsley

Sheffield United weerde zich nog knap na de uitsluiting van Davis, maar het kwaad was al geschied. Everton behield na de 2-0 de controle en werd nooit echt in verlegenheid gebracht. Met vier doelpunten in negen wedstrijden heeft Sheffield United nog steeds de slechtste aanval uit de Premier League.