Speeldag: Speeldag 9
Stadion: JJB Stadium
Wigan haalt uit tegen zwakke opponent

Wigan Athletic was niet zo best aan de competitie begonnen en ging tegen Manchester City op zoek naar zijn tweede driepunter van het seizoen. City had na het puntenverlies tegen Sheffield ook wat goed te maken. Wigan steunde voor zijn doelstelling vooral op verdedigers De Zeeuw en Baines. Matthew Mills en Michael Johnson maakten hun debuut voor Man City.

De wedstrijd was nog maar net op gang gebracht of Wigan stond al voor. Boyce leverde een goede voorzet af en Heskey schoot de 1-0 voorbij Weaver. Na vijf minuten was de match eigenlijk al gespeeld. Een vrije trap van Josip Skoko werd door Dunne immers in eigen doel gekopt.  Wigan was heer en meester in de beginfase, Man City was aangeslagen en had geen reactie in huis. Halverwege de eerste helft dan toch eindelijk een degelijke actie van City. Het afstandsschot van Corradi vormde echter op geen enkel ogenblik een gevaar. Josip Skoko moest na een halfuur al geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was de Nederlander Landzaat.

Paul Scharner
kreeg na de pauze enkele vrije kopkansen. Op voorzet van Kilbane kopte hij naast. Op enkele minuten tijd verdubbelde Wigan dan nog zijn voorsprong. Baines begon aan een indrukwekkende run en speelde de bal vervolgens laag in. Jordan kon niet wegwerken en Camara profiteerde om er 3-0 van te maken. Toen Heskey de bal naar Valencia speelde schoot die de 4-0 binnen. Manchester City kwam niet verder dan een vrije trap van Barton die naast ging.

Wigan kwam op geen enkel moment in de problemen in een wedstrijd die er nooit geen was. Wigan haalde het makkelijk van een heel ondermaats Manchester City. De verdediging van City deelde een resem geschenken uit met de 4-0 eindstand als logisch gevolg.